Gibanje cene srebra 2012

Mogoče je nakup oziroma investiranje v srebro danes najbolj razširjen način vlaganja denarja, vendar pri tem ne gre zanemariti srebro. Nekateri pravijo, da je vlaganje v srebro za tiste manj premožne, vendar je potrebno poudariti, da temu ne bo več dolgo tako. Večina srebra je namreč porabljenega za industrijo, kar pomeni, da ga močno primanjkuje. V prihodnjih letih se pričakuje, da naj bi srebro močno zraslo. Vrednost naj bi bila takrat precej višja od zlata ravno zaradi tega, ker ga bo težko dobiti. Seveda obstajajo tudi poznavalci, ki trdijo, da je cena srebra v zadnjih letih močno zrasla, v letu 2011 pa drastično padla. Prihodnost naj bi bila zaradi tega precej negotova.

V letu 2012 je cena srebra držala konstanto. To pomeni, da ni bilo ne drastičnega porasta in drastičnega padca. Slednji se je zgodil le meseca junija, ko je cena srebra na unč padla iz 1619 na 1326 dolarjev. Vseeno pa se je že proti koncu meseca junija dvignila na 1570 dolarjev. Proti koncu meseca decembra se je cena srebra povečala na 1661 dolarjev.

Zadnja leta je za padec srebra kriv predvsem padec dolarja in gospodarska kriza. Vsekakor naj bi se slednja pričela počasi izboljševati, kar pomeni, da bi se pokazalo tudi v rasti srebra. Tako zlato kot srebro izgubljata na vrednosti, vendar zaradi močnega dolarja. Poznavalci poudarjajo, da temu ne bo več tako v prihodnjih letih. V mesecu septembru leta 2012 smo imeli veliko povečanje vrednosti srebra in vse od takrat drastičnega pada cene ni bilo.

Gibanje cen srebra v zadnjih 40 letih niso preveč odstopale. Pred letom 2033 ni bilo bistvenega dviga cene. Sedaj je proti koncu leta 2012 pričela vrednost srebra ponovno upadati, vendar nikakor ne drastično. Vsekakor se je pred nakupom srebra v letu 2013 bolje posvetovati s strokovnjaki na tem področju. Ti vam bodo znali svetovati glede na zadnje trende in napovedi v prihodnosti. Prevodnost tudi pri nakupu srebra nikakor ni odveč.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje morate biti prijavljeni