Srebro in Zlato sta denar

V finančni krizi v kateri smo s znašli in iz katere se ne bomo tako zlahka izvili, bo najpomebneješe ohraniti realno kupno moč ustvarjenega premoženja. To zagotovo ne bo lahka naloga a zagotovo nemogoča z vstrajanjem v “denarnih naložbah” katerihkoli papirnatih valut. Svoje premoženje lahko aktivno upravljate ter iščete naložbene priložnosti in donose s katerimi boste pokrivali izgubo realne kupne moči, ki nam jo povzroča inflacija. Ali pa to nalogo zaupate pravemu denarju SREBRU in ZLATU kot najboljšima hranilcema realne  vrednosti.

Na srebro in zlato ne gre gledati kot na investicijo ampak kot na denar. To je nekdanji predsednik ameriške centralne banke  (FED) Alan Greenspan leta 1999 tudi uradno priznal z stavkom “kdor bo imel plemenite kovine bo imel vedno denar.” Podobno razmišlja tudi James Turk, ko pravi, da gre pri zlatu v fizični obliki za likvidnost. To pa ni ena od lastnosti investicije temveč denarja. Poleg tega z investicijo denarno valuto izpostavite določenim valutnim rizikom, kar pri zlatu in srebru ne velja ker sta sama po sebi denar.

Ta denar vam v preteklih desetih letih res ni prinašal nobenih obresti, je pa z rastjo svoje cene (+315%) več kot uspešno kompenziralizgubo kupne moči evro valute, ki je na letni ravni v povprečju 14,6 %. Če se vam zdi trenutna cena zlata še visoka je to zato ker jo primerjate z denarno valuto brez lastne vrednosti. Če bi jo primerjali z nafto bi ugotovili, da z 31,1035 g (troy unča) zlata lahko kupite enako količino nafte kot pred pol stoletja. Vrednost zlata torej ostaja enaka, le cena se mu spreminja.  Ne bo dolgo trajalo ko bomo priča velikemu begu investitorjev iz denarnih valut v plemenite kovine.

Poučeni investitorji, ki zaupajo pravemu denarju del svojega premoženja že selijo v zlato, še bolj poučeni pa v srebro.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay
You can leave a response, or trackback from your own site.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje morate biti prijavljeni